
Мацик «Поліський» – унікальна знахідка для тих, хто в полі!
Хліб – усьому голова! За ним стоїть надзвичайно виснажлива, безцінна робота. Один день хліборобів на жнивах – зимовий місяць кормить. А щоб вистачило сил для такої праці, потрібно їсти мацик «Поліський»!
Ще у давнину люди знали, що для тяжкої фізичної праці влітку потрібно надзвичайно багато сил та енергії. Тривалі пошуки рецептів успішного приготування смачної, корисної і поживної їжі зумовив створення мацика. Колись його виготовляли у кожній поліській родині в холодну пору року, аби як слід підготуватись до косовиці. Сьогодні не потрібно витрачати час на такий процес, адже про це подбали «Поліські Делікатеси».
Обравши улюблений смаколик на сайті, Ви можете сміливо працювати в полі чи відпочивати на морі! Зручна у будь-яких умовах продукція задовільнить найвибагливіші апетити і збагатить Вас силами та енергією на досягнення найамбітніших цілей. Скуштуйте і переконайтесь!
Мацик «Поліський» – смачна пожива у період жнив
Мацик «Поліський» – незмінний атрибут косовиці упродовж сотень років копіткої праці хліборобів. Ще у прадавні часи, коли зернові збирали женці із серпами в руках, виникла потреба у цьому продукті. Величезні земельні наділи, засіяні збіжжям вимагали надзвичайного трудового ресурсу. Це був складний і виснажливий процес, який потребував постійного поновлення енергії трударів. Господині перебували у полі з чоловіками від світання до смеркання, а тому не мали часу на приготування їжі. Звичайно, влітку можна підживитися ягодами, овочами і фруктами, які рясно достигають саме в цю пору. Але, як казали колись, – «за одним яблуком сіна не вкосиш і хліба не наробиш».
Альтернативою став процес в’ялення м’яса, який дозволяв отримати готовий, смачний і ситний продукт. Цей спосіб удосконалювався з покоління в покоління і ставав дедалі більш затребуваним. Люди навчилися робити мацики в холодну пору року, аби той «доходив» до літа. Виходить що, взимку, коли вільного часу було більше, їжу готували, а на косовицю – їли. Сьогодні ручна праця хліборобів відійшла в небуття, але потреба в поповненні енергії – лишилася. А що найцікавіше – рецепти виготовлення смачних, поживних і корисних сиров’ялених продуктів збереглись і удосконалились завдяки «Поліським Делікатесам».
Мацик «Поліський» – типовий наїдок саме у краю боліт, де сінокоси і поля, почасти, знаходяться далеко від домівок господарів.
Період косовиці розпочинався ще раннього літа збиранням сіна. Бувало, вийдуть з хати люди і не повертаються, поки сонячна погода дозволяє працювати, бо ж «як задощить, то пропаде…». З першими променями сонця приступали до роботи і припиняли працю лише, коли нічна темрява не дозволяла цього. Працювали цілий день, відганяли оводів, комарів, що роєм вилися кругом. Важка була праця, але підживившись мациком, – посильна і успішна.
Блага цивілізації дозволили людям вивільнити час і зменшити фізичне навантаження на працівників. Проте, традиції – дуже цінні, особливо, коли вони стосуються не роботи, а смачного харчування. Наші діди і прадіди розумілися у багатьох справах і добре знали справжню цінність сиров’яленої продукції для організму. Ми ж маємо унікальну можливість перевірити це без затрат сил і часу, перейшовши на сайт.
«Поліські делікатеси» – це смачні і корисні традиції краю лісів, озер і боліт. І якщо у цьому краї побувати, то неодмінно мацик «Поліський» треба скуштувати!