
Рецепт мацика
Рецепт мацика: Для приготування мацика підійде фермерська або домашня свинина, а саме лопатка , стегнова частина або ошийок. Нарізаємо мясо шматками по 100-150 грамів додаємо 2 ст.л. солі, 1 ст.л. цукру, по 1 ч.л. сушеного часнику, кардамону, коріандру, кумину та куркуми. Добре перемішуємо. Додаємо три лаврові листи та відправляємо на 3 дні у холодильник. Беремо очищений сечовий міхур, трохи обсипаємо його спеціями, та вивертаємо. Набиваємо міхур м’ясом так, щоб не залишилося повітря. Отвір набитого міхура щільно накриваємо другим міхуром. Перев’язуємо мотузкою та відправляємо на 3-9 місяців на горище, з прохолодним сухим повітрям.

Інгредієнти:
- Домашняя свинина – 2-2,5 кг.
- Сіль – 2 ст.л. Цукор – 1 ст.л.
- Часник зубчиками – 5-6 зубчиків.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Суміш спецій (часник, коріандр, куркума, кумин, кардамон) – по 1 ч.л.
- Очищений свинячий сечовий міхур – 2 шт. Мотузка.
Відео приготування
Рубрики: Виробництво | Делікатеси